Jak wygląda nowe biuro Vorwerk Polska?

Jak wygląda nowe biuro Vorwerk Polska?

Założeniem projektu było to, żeby stworzyć przestrzeń sprzyjającą współpracy i pomagającą w skoncentrowaniu się na zadaniach. Bardzo ważnym elementem było również projektowanie w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Biuro zostało zaprojektowane przez Massive Design.

Przestrzeń sprzyjająca wspólnej pracy

Nowa przestrzeń biurowa odzwierciedla wartości ważne dla firmy Vorwerk. Są to: nowoczesne wzornictwo, funkcjonalność oraz wyróżniający się styl. Układ przestrzenny zaproponowany przez biuro projektowe pozwolił na bardziej wydajną pracę zespołową i lepsze zarządzanie zespołami.

W nowym biurze znalazło się miejsce na „gravity point”, czyli ogólnodostępną strefę dla pracowników. Nazywa się ją Ryneczkiem i nawiązuje ona do miejsca spotkań w poprzedniej siedzibie. Ta strefa jest jednocześnie kawiarnią i przestrzenią socjalną. To wszystko sprzyja lepszym relacjom pomiędzy współpracownikami. Ryneczek jest sprytnie połączony z recepcją i prowadzi do salek konferencyjnych.

Jak wygląda nowe biuro Vorwerk Polska? Sprawdzamy!

Kuchnia Działu Rozwoju Przepisów Kulinarnych

To właśnie w tym miejscu powstają przepisy na Thermomix® publikowane na platformie Cookidoo®. Kuchnia znajduje się w niewielkiej odległości od strefy kawowej. Dzięki temu, zarówno pracownicy, jak i osoby zainteresowane produktami marki Vorwerk mogą spróbować tych potraw.

Jak wygląda nowe biuro Vorwerk Polska?

Stonowana kolorystyka

Wnętrze biura jest bardzo stonowane i nowoczesne. Drewno, którego jest najwięcej płynnie łączy się z zielenią (na ścianach, podłogach, meblach, oraz w postaci roślin). Pozostałe kolory to biel, czerń i szarość. Taka kolorystyka jasno pokazuje, że firmie bardzo zależy na działaniu w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. To wszystko powoduje, że praca w tym biurze jest przyjemna i spokojna.

Zobacz galerię zdjeć wnętrza biura

Biuro z myślą o ekologii – metryczka projektu

Projekt: Massive Design
Typ wnętrza: biuro
Lokalizacja: Wrocław
Realizacja: 2022
Zdjęcia: Vorwerk Polska
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!