Mieszkanie w Gdańsku z widokiem na morze

Mieszkanie w Gdańsku z widokiem na morze

Pracownia PRZESTRZENIE zaprojektowała 57 m2 mieszkania, o niecodziennym rzucie, w kształcie trapezu. Nie obyło się tutaj bez nieszablonowym rozwiązań i burzy mózgów. Jednak właśnie dlatego to mieszkanie stało się tak wyjątkowe.

Strefa dzienna w kolorze i z widokiem na morze

W tym przypadku trzeba było wykorzystać całą swoją kreatywność, aby z wady mieszkania zrobić jego największą siłą. Ściana w części dziennej jest pod innym kątem niż ściana w sypialni. Można było próbować to ukryć, ale pewnie nie dałoby to zbyt wiele, dlatego projektantka z pracowni Przestrzenie postanowiła zaprojektować mieszkanie w taki sposób, aby krzywizny połączyły się na korytarzu. Tunel został wyeksponowany przez kolor brudnego różu. Nie da się go przeoczyć. W dodatku, stał się jedną z najciekawszych części tego mieszkania.

Strefa dzienna tak naprawdę stanowi połączenie kuchni, jadalni oraz salonu. Nie brakuje tutaj wzorów i ciekawych dodatków. Dzięki temu, że zostały perfekcyjnie dobrane, to nie stwarzają wrażenie przytłoczenia całej przestrzeni. Wszystkie obecne tutaj meble i dodatki są naprawdę designerskie. Wystarczy tylko spojrzeć na lustro, tapicerowane fotele, czy na kanapę. Fotel ma bardzo niecodzienny wygląd za sprawą grubych nóg. W strefie dziennej znajdują się również stolik kawowy o nieregularnym kształcie oraz okrągły, szary dywan z miękkiego materiału.

Mieszkanie w Gdańsku z widokiem na morze

Sypialnia stworzona do wypoczywania

Natomiast w sypialni znalazło się miejsce na bardzo duże łoże z drewnianym zagłówkiem. Po obu jego stronach zwisają lampy stylizowane na styl industrialnym. Za to głównym źródłem światła w pomieszczeniu jest lampa w kształcie dysku. Naprawdę zjawiskowa! Duże okno sprawia, że pomieszczenie jest doskonale oświetlone również w ciągu dnia.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza mieszkania

Mieszkanie nad morzem – metryczka projektu

Typ wnętrza: prywatne
Projekt: Architekt Magdalena Daszkiewicz, pracownia PRZESTRZENIE
Zdjęcia: Dariusz Jarząbek
Stylizacja: Anna Salak
Realizacja: 2022 r.
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!