Jasno, domowo, przytulnie i pięknie

Jasno, domowo, przytulnie i pięknie

Mieszkanie w Toruniu ma aż 100 m2 i składa się z sześciu pomieszczeń. Projektowanie zaczęło się od istotnych zmian w układzie funkcjonalnym. Dużo miejsca projektanci przeznaczyli na strefę do relaksu. Dzięki temu, domownicy mogą wspólnie spędzać czas.

Kolorystyka projektu

Była tutaj konieczność połączenia ognia z wodą, bo każdy z właścicieli miało trochę inną wizję mieszkania. Właścicielce zależało na tym, aby stworzyć ciepły i przytulny dom. Natomiast właściciel bardziej lubi proste formy i ciemne kolory. Dlatego mamy tutaj połączenie stylu skandynawskiego z czernią. Materiałem, który łączy zarówno styl loftowy, jak i skandynawski jest drewno. W mieszkaniu znajduje się ono w bardzo wielu miejscach i skutecznie ociepla każde z pomieszczeń.

Jasno, domowo, przytulnie i pięknie

Ogromny salon dla całej rodziny

W salonie znalazła się bardzo duża i wygodna kanapa w kolorze szarym. Za nią stoją regały pełne książek. To świetne rozwiązanie, bo każdy zawsze może sięgnąć po swoją ulubioną lekturę bez konieczności przerywania odpoczynku. Jeżeli ktoś chce spędzić czas w samotności, to może się przenieść na biały bujany fotel, który stoi w dużej odległości od kanapy. Jasna podłoga sprawia, że cały salon wydaje się jeszcze większy niż w rzeczywistości.

Jasno, domowo, przytulnie i pięknie

Aneks kuchenny ze stołem

W tym aneksie kuchennym mamy bardzo wiele miejsca do przechowywania. Wszystko dzięki szafkom kuchennym zarówno stojącym, jak i wiszącym. Drewniane blaty powodują, że ta przestrzeń jest przytulna i domowa. Natomiast fronty szafek w różnych kolorach (drewno, czerń, biel) urozmaicają kuchnię. Tuż obok szafek znajduje się duży stół z krzesłami. Na pewno zmieści się przy nim cała rodzina. Krzesła są wygodne, ponieważ mają tapicerowane siedziska.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza mieszkania

Jak w domu – metryczka projektu

Nazwa: mieszkanie
Lokalizacja: Polska, Toruń
Pracownia: materiały prasowe
Zespół projektowy: Rzut na Projekt
Zdjęcia: Rzut na Projekt
Realizacja: 2011
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!