Rodzinne wnętrze z akcentem kolorystycznym

Rodzinne wnętrze z akcentem kolorystycznym

Nowe Centrum Południowe to nowoczesne osiedle mieszkaniowe znajdujące się przy ul. Gwiaździstej, na Krzykach we Wrocławiu. Tu też jest zaprojektowane przez pracownię Decoroom mieszkanie o powierzchni 60 m2. W pełni zaspokaja ono potrzeby rodziny z jednym dzieckiem.

Doskonałe oświetlenie i stonowane kolory

Mieszkanie zostało zaprojektowane w taki sposób, aby chciało się do niego wracać i odpoczywać po ciężkim dniu. Najważniejsze tutaj są kolory. Z jednej strony wyróżniają się przytulnością, a z drugiej są stonowane, co sprzyja zrelaksowaniu się. W holu i kuchni ściany zostały pomalowane na neutralne odcienie. W niektórym miejscach ściany i sufity mają biały kolor. Właśnie tak, projektantki podzieliły przestrzeń na strefy bez konieczności stawiania dodatkowych ścianek działowych.

Rodzinne wnętrze z akcentem kolorystycznym

Stonowana nowoczesność

Mieszkanie miało być jednocześnie nowoczesne i ponadczasowe. Stonowana kolorystyka, naturalne drewno, gładkie, tynkowane ściany, czy sztukateria, bardzo pięknie łączy się z mocniejszymi akcentami kolorystycznymi i wyrazistymi meblami. Warto tutaj również wspomnieć o tym, że jednym z ciekawszych miejsc w tym apartamencie jest hol. Mamy tutaj pojemną szafę w zabudowie w jasnym odcieniu i pralkę. W szafie zmieściła się nawet chemia gospodarcza. Obok, projektantki umieściły siedzisko i lustra.

Rodzinne wnętrze z akcentem kolorystycznym

Funkcjonalna kuchnia

W kuchni również dominują jasne, stonowane kolory i minimalistyczne formy. Elegancji temu pomieszczeniu dodaje drewno i blaty kuchenne w kolorze szarego marmuru. Natomiast w salonie znajdują się drewniane deski, które skutecznie ocieplają całe wnętrze. Skoro jesteśmy już przy salonie, to niezwykle stylowo prezentuje się połączenie modnych sztukaterii oraz białych ścian.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza apartamentu

Mieszkanie dla rodziny z dzieckiem – metryczka projektu

Projekt wnętrza: Ewa Grzywa, architekt wnętrz Decoroom
Zdjęcia: Marek Koptyński
Lokalizacja: Wrocław
Realizacja: 2022
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!