Biuro z ekologicznym twistem

Biuro z ekologicznym twistem

Siedziba agencji reklamowej GPD, dzięki zaangażowaniu projektantów z pracowni Bidermann+Wide idealnie dopasowuje się do ciągle zmieniających się potrzeb 200-osobowego zespołu pracowników. Można w tym biurze pracować samodzielnie lub z pozostałymi pracownikami. W projekcie bardzo duży nacisk kładzie się na ergonomię i akustykę. Kolejne ważne cele zrealizowane w tym projekcie to nawiązania do biophilic design, standardy certyfikacji budynków WELL i ekologia.

Doskonale zaprojektowane korytarze

Korytarze to taki element budynku, który zazwyczaj jest traktowany po macoszemu. W tym projekcie spotykamy się ze sporym zaskoczeniem, bo pełnią one bardzo ważną funkcję. To właśnie dzięki odpowiedniemu podziałowi przestrzeni udało się w tym biurze zmieścić tak wiele. Mamy strefę socjalną z kuchnią i miejscem do relaksu, strefy przeznaczone do spotkań, czy do wspólnej pracy.

Biuro z ekologicznym twistem

Open space’y i przestrzeń wspólna

Open space’y w tym biurze robią naprawdę spore wrażenie. Głównie za sprawą ich kolorystyki. Jeden jest intensywnie czerwony, a drugi zielony. W lobby z recepcją znajduje się bardzo ciekawa rzeźba gladiatora, a w centrum biura mamy kuchnię z częścią kawiarnianą, bardzo długim stołem oraz i kilkoma małymi stolikami. Wyjątkowo dużym urozmaiceniem w tym biurze jest sala kinowa dla pracowników. Jej tradycyjny element stanowią drewniane schody, a ultranowoczesny projektor. Naprawdę czasami trudno jest oderwać się od ekranu i wrócić do pracy.

Biuro z ekologicznym twistem

Ciekawym rozwiązaniem są budynki telefoniczne stanowiące przestrzeń do rozmów z klientami. Są odpowiednio wyciszone, więc nikt nikomu nie przeszkadza. W tym biurze dominują mocne kolory takie jak czerwień i zieleń, które skutecznie dodają energii i inspirują pracowników.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza biura

Z troską o ekologię – metryczka projektu

Projekt wnętrza: Bidermann+Wide
Zdjęcia: Hanna Połczyńska / Kroniki Studio
Lokalizacja: Warszawa
Realizacja: 2022
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!