Mi Bella - pastelowy salon urody

Mi Bella - pastelowy salon urody

W tym projekcie są dwa wyróżniki. Pierwszy to pastelowe kolory. Można tutaj zobaczyć róż, niebieski oraz szarość. Ta ostatnia trochę uspokaja kompozycję i skutecznie dodaje jej elegancki. Ciekawie rozwiązane są również kwestie bryłowe i funkcjonale dla mebli.

Co znalazło się w projekcie? 

Salon urody został podzielony na obszary funkcjonalne związane ściśle z różnymi dziedzinami kosmetologii. 80 m2 powierzchni to otwarta przestrzeń, w której zmieściły się: recepcja, poczekalnia, stanowiska do manicure i make-up, dwa pokoje SPA oraz toaleta.

Mi Bella Salon Urody jak z bajki

Najważniejsze kolory

Jasnoróżowy i niebieski to dwa najbardziej rzucające się w oczy kolory. Kontrastem dla nich jest monochromatyczna posadzka i ściany. W projekcie znalazły się również meble o okrągłym kształcie oraz łuki. Te elementy się powtarzają i definiują całą przestrzeń. Łuki pasują zarówno do wnętrz nowoczesnych, jak i w stylu minimalistycznym. Projekt jest spójny pod względem stylistycznym z identyfikacją wizualną Mi Bella.

Mi Bella Salon Urody jak z bajki

Przestrzeń idealna do pracy i relaksu

Estetyka i ergonomia były niezwykle ważnymi elementami w tym salonie piękności. Można tutaj zobaczyć na przykład duży stół do manicure i otwartą niszę do makijażu. Pozwala ona na swobodne komunikowanie się ze sobą klientów i pracowników. Meble mają wiele funkcji, co również znacznie ułatwia codzienną pracę. Przykładowo, zapewniają one lepszą dostępność do produktów i większy komfort. Natomiast recepcja jest miejscem przeznaczonym nie tylko do witania klientów oraz do odbierania telefonów, ale również do eksponowania kosmetyków na sprzedaż, czy do wieszania płaszczy klientów. Mi Bella Salon Urody jest nie tylko piękny, ale również funkcjonalny. Warto tutaj zajrzeć!

Zobacz galerię zdjęć wnętrza salonu

Salon w kolorach pasteli – metryczka projektu

Projekt wnętrz: Mi Bella Salon Urody
Zdjęcia – Jakub Nanowski
Autor: Marta Komorowska, Bartosz Koszałka
Lokalizacja: ul. Zygmunta Działowskiego 27, Gdynia
Powierzchnia: 80 m2
Realizacja: 2021 r.
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!