Mieszkanie pełne naturalnych akcentów

Mieszkanie pełne naturalnych akcentów

Pandemia była bardzo trudnym czasem dla wszystkich. Projektowanie wnętrz też znacznie się skomplikowało. Jednak Agnieszka Kossowska opracowała wspaniały projekt, który zrealizowała w jedyne pół roku. Tak zaczęła się przygoda z jej nową, autorską pracownią.

200-metrowy apartament na Starej Sadybie w Warszawie

Wszystko zaczęło się od zaawansowanych zmian w układzie funkcjonalnym. Powstały trzy oddzielone od siebie strefy: duża, otwarta część dzienna, pokój z łazienką i prywatna przestrzeń inwestorów. Ciekawym elementem w tym projekcie są ażurowe przegrody oraz płynne przejścia. To właśnie one dają wrażenie, że mieszkanie jest większe niż w rzeczywistości.

Mieszkanie pełne naturalnych akcentów

Proste kolory i ciekawe formy

Najważniejsze barwy w tym mieszkaniu, to zieleń, biel oraz czerń. Nie brakuje w nim również drewna użytego w różnych elementach. Możemy je zobaczyć na przykład w postaci stołu jadalnego z krzesłami, czy lameli na ścianie. Krzesła mają bardzo oryginalnie powycinane oparcia. Świetnie współgrają z prostą formą stołu.

Mieszkanie pełne naturalnych akcentów

Część dzienna i kuchnia w zieleni

Nowoczesna kanapa w butelkowozielonym kolorze razem z czarnymi, designerskimi stolikami zachęca do wypoczynku. Zieleń i czerń występują również w kuchni. Możemy je dostrzec na blatach kuchennych, czy lampie wiszące i tapicerowanych krzesłach. W połączeniu z jasnym drewnem w ogóle nie przytłaczają przestrzeni kuchennej. Do oddzielenia od siebie kuchni i strefy dziennej wystarczyła pojemna komoda i rośliny w dużych donicach.

W sypialni dominuje biel, która w połączeniu z drewnianymi elementami, tworzy znakomitą przestrzeń do wypoczynku.Jej uzupełnieniem są kolorowe obrazy, które umieszczono w specjalnych wnękach. Mieszkanie na Sadybie jest minimalistyczne i przytulne.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza mieszkania

Mieszkanie na Starej Sadybie – metryczka projektu

Projekt: Agnieszka Kossowska
Zdjęcia: ONI Studio
Typ wnętrza: prywatne, mieszkanie
Lokalizacja: Warszawa, Polska
Realizacja: 2020 r.
Metraż: 200 m2
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!