Przebudowa Unilever Eurocentrum

Przebudowa Unilever Eurocentrum

Ten projekt doskonale pokazuje, jak mogą wyglądać biura przyszłości. Nowe biura mają być wykorzystywane przede wszystkim do pracy zespołowej. Równie ważne jest budowanie relacji i poczucie wspólnoty. Biuro Unilever Eurocentrum to wielofunkcyjne przestrzenie do spotkań, warsztatów, burz mózgów.

Biuro zaprasza już od progu

Zgodnie z założeniami nowa przestrzeń biurowa miała być nowoczesna, zachęcająca do jak najbliższej współpracy i nowoczesna. Wszystko się powiodło, o czym świadczy już recepcja. Lada recepcyjna ma trochę loftowy styl, bo jest połączeniem drewna i czerni. Aby przełamać jej surowość zastosowano neon z napisem: U are Welcome. Klienci nie mają już żadnych wątpliwości, że są tutaj mile widziani.

Przebudowa Unilever Eurocentrum

Kuchnia jak marzenie

W tym samym klimacie zostało utrzymane pomieszczenie socjalne dla pracowników. Mamy tutaj ogromną, loftową kuchnię oraz równie okazały stół. Widać, że Unilever dba o komfort pracy swoich współpracowników. Świadczy o tym imponująca kuchnia, która nie ma nic wspólnego z kawałkiem blatu i koniecznością zabierania kanapek do miejsca pracy. Tu można spokojnie coś zjeść i jeszcze porozmawiać z pozostałymi pracownikami.

Skoro już o odpoczynku mowa, to służy do niego również stół z…huśtawkami. Można przy nim rozmawiać o pracy lub na tematy bardzo od niej odległe. Tutaj również dominuje czerń i drewno.

Przebudowa Unilever Eurocentrum

Miejsce do pracy, czy do odpoczynku? Trudno rozstrzygnąć

Kolejnym pomieszczeniem, które wzbudziło nasze zainteresowanie jest pokój ze stołem do gry w piłkarzyki. Mamy tutaj stołki z poduszkami. Mnóstwo energetycznych kolorów, na przykład żółć i niebieski. Jednocześnie znajduje się tu magnetyczna tablica, na której można omawiać firmowe zagadnienia. Na pewno praca w takim biurze jest czystą przyjemnością!

Zobacz galerię zdjęć wnętrza biura

Nowe biuro Unilever – metryczka projektu

Projekt: pracownia Massive Design
Zdjęcia: Szymon Polański
Typ wnętrza: prywatne, biuro
Lokalizacja: Warszawa, Polska
Realizacja: 2022 r.
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!