85-metrowy apartament dla rodziny

85-metrowy apartament dla rodziny

Tutaj wnętrze zostało zaprojektowane z wręcz zegarmistrzowską precyzją. Możemy dostrzec geometrię kompozycji, układów linii oraz zaskakującą spójność brył. Barwy, motywy i materiały wykorzystane w projekcie nawiązują do natury. To przepiękne mieszkanie we Wrocławiu zaprojektowała Monika Staniec.

Założenia projektowe

Zgodnie z życzeniami właścicieli mieszkanie po remoncie miało być nowoczesne, ergonomiczne i funkcjonalne. Inwestorzy uwielbiają nowinki technologiczne i nie mogło ich również zabraknąć w ich domowej przestrzeni. Mimo to mieszkanie jest utrzymanie w barwach natury. Dzięki temu stało się przyjazne i przytulne.

85-metrowy apartament dla rodziny

Nowe rozmieszczenie wnętrz

Po zmianach apartament składa się ze strefy dziennej z przedpokojem połączonym z garderobą, salonem, otwartą kuchnią i jadalnią, dwóch sypialni, oraz dwóch łazienek. Mieszkanie było w stanie deweloperskim, więc burzenie ścian nie stanowiło dla nikogo problemu. Tylko łazienka pozostała bez zmian, jeżeli chodzi o układ ścian.

85-metrowy apartament dla rodziny

Zabawa w chowanego

Drzwi pomalowano na kolor ścian. Dzięki temu, całe wnętrze wydaje się jeszcze większe. To sprytny patent, który możesz wykorzystać u siebie w domu przy kolejnym remoncie. Natomiast ściana medialna wykonana ze spieku kwarcowego pięknie odbija światło. Telewizor staje się o wiele mniej widoczny na jej tle.

W mieszkaniu wprowadzono system smart home, zestaw do filtracji wody i klimatyzator w każdym pomieszczeniu. Właścicielom zależało nie tylko na tym, aby w projekcie znalazły się nowinki technologiczne, ale również, żeby we wnętrzach bardzo łatwo było utrzymać porządek. W zabudowie meblowej znalazło się nawet miejsce na…kocie kuwety. Wszystkie te założenia zostały spełnione.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza apartamentu

Apartament we Wrocławiu – metryczka projektu

Rodzaj inwestycji: apartamentowiec
Inwestor: prywatny
Lokalizacja: Polska, Wrocław
Pracownia:  Monika Staniec Architekt Wnętrz
Architektka/Projekt: Monika Staniec
Fotograf: Stan Zajączkowski
Stylizacja: Ola Gerlach
Powierzchnia: 85 m²
Realizacja: 2022
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!