Odnowione biuro

Odnowione biuro

Firma Mazars działa w biurowcu Zaułek Piękna już od 12 lat i nie zamierza w najbliższym czasie zmieniać swojej siedziby. Dlatego nastąpiła konieczność odremontowania wnętrz. Wprowadzone zmiany miały lepiej pokazywać strukturę firmy i być dopasowane do bardziej wszechstronnych metod pracy (praca zdalna i hybrydowa).

Układ projektu

Biuro podzielono na dwie strefy funkcjonalne. W pierwszej z nich znajduje się recepcja, sale spotkań i gabinety zarządu. Natomiast druga pełni funkcję biurową. Znajdują się w niej stanowiska pracy w postaci open space, salka spotkań, pomieszczenia administracyjne, kantyny, magazynki i serwerownię. Biuro jest odpowiednim miejscem dla około 190 pracowników.

Odnowione biuro

Przeszklona recepcja

W recepcji wprowadzono przeszklenia, które bardzo dobrze doświetliły przestrzeń. Ciekawym elementem są też lamelki na ścianie. Ukrywają one logo firmy Mazars. Natomiast na ścianie przeszklonej zamontowano filcowe lamele. Na wprost wejścia znajduje się biała lada recepcyjna na wysokim lustrzanym cokole. Ten cokół sprawia, że recepcja wygląda tak, jakby unosiła się nad ziemią. W całym pomieszczeniu dominują szarości. Jedynym kolorowym elementem są ochrowe fotele dla gości. W recepcji bardzo dużą uwagę zwraca również lamelkowy sufit. Natomiast, jeżeli chodzi o oświetlenie, to największe wrażenie robi instalacja z opraw liniowych zamontowana nad recepcją. Za recepcją jest przeszklona ściana sal konferencyjnych. Do jej stworzenia wykorzystano szkło ornamentowe.

Odnowione biuro

Kolorowa przestrzeń dla pracowników

Warto zwrócić uwagę na przestrzeń dla pracowników. Jest ona o wiele bardziej kolorowa niż recepcja. Mamy w niej na przykład czerwone fotele, czy piękną niebieską kuchnię. W tej części jest nowocześnie, ale jednocześnie bardzo przytulnie. Natomiast salki konferencyjne są utrzymane w bardziej minimalistycznym klimacie. Mamy w nich przeszklenia, biel, czerń i stal. Jest nowocześnie i profesjonalnie. Dzięki temu projektowi, nie tylko biurowiec jest piękny, ale to biuro również zachwyca.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza biura

Odnowione biuro – metryczka projektu

Typ projektu: wnętrze publiczne, biuro
Marka: Mazars
Projekt: Massive Design.
Projektant: Paweł Niebudek
Zdjęcia: Szymon Polański
Lokalizacja: Warszawa
Rok: 2021
Opracowanie: Marlena Kopacz

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!