Ogłoszono międzynarodowy konkurs pt. "Delight". Wyzwanie konkursowe polega na opracowaniu projektu muzeum czekolady.
Cele projektowe:
• Wnętrza: Meble, kolorystyka, podłogi, wykończenia, oświetlenie.
• Pomysłowe : poza podstawowymi funkcjami muzeum i wymienionymi w skrócie, jakie inne przestrzenie będą znajdować się Twoim Muzeum Czekolady?
• Planowanie : Mikroplanowanie przestrzeni w celu uwzględnienia usług i czynności funkcjonalnych.
• Celebruj design w sposób, który celebruje uniwersalną jakość czekolady.
Uczestnictwo:
• Minimalny wiek uprawniający do uczestnictwa to 18 lat.
• Konkursy są otwarte na całym świecie dla projektantów z dowolnej dziedziny.
• Możesz wziąć udział indywidualnie lub jako zespół maksymalnie 4 członków.
• W konkursach mogą brać udział wszyscy studenci i profesjonaliści.
• Możesz zgłosić więcej niż jeden projekt, ale należy je zarejestrować osobno.
Kryteria oceny:
Prace będą oceniane przez międzynarodowe jury konkursu według następujących kryteriów:
• Prezentacja: Podstawą dobrego wpisu jest wizualne dostarczanie pomysłów.
• Koncepcja/pomysł: Jakość myśli i intencji w fazie przedprojektowej.
• Program/Przestrzenie: Jak tworzone są przestrzenie wraz z programem.
• Wynik projektu : Ostateczny wynik architektoniczny rozwiązania.
Nagrody:
I miejsce: 6000 USD
II miejsce: 6 x 1400 USD
Głosowanie publiczności: 4 x 600 USD
Wyróżnienia: 12 x 600 USD
Maksymalna pula nagród w konkursie wynosi 24.000 dolarów i uzależniona jest od liczby uczestników.
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Projekt WZOROWE ŚLĄSKIE ma pomóc w nawiązywaniu współpracy między absolwentami...
czytajOgłoszono wyniki konkursu na projekt modernizacji toalet publicznych w Spodku,...
czytajKonkurs organizowany przez Narodowy Instytut Muzealnictwa i Ochrony Zbiorów ma...
czytajKonkurs „0,6 do kwadratu” skierowany do architektów, projektantów, designerów oraz...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz