Sklep marki Run Colors na Powiślu

Sklep marki Run Colors na Powiślu

Na terenie byłej Elektrowni Powiśle powstał wyjątkowy stacjonarny sklep marki Run Colors. Dzięki projektantom z pracowni mode:lina zmienił się w nowoczesne wnętrze w industrialnym stylu.

Styl loftowy – surowość i przestrzeń

Surowość stylu industrialnego w ostatnich latach ponownie zagościła we wnętrzach domów i mieszkań. Ale otwarta, odznaczająca się prostotą formy przestrzeń pełna naturalnych kolorów i materiałów takich jak metal, beton, drewno czy kamień, zachwyca także w przestrzeniach użytkowych. Zwłaszcza jeśli, tak jak w przypadku tego projektu, aranżacja powstaje w miejscu, które od razu przywodzi na myśl loftowy wystrój.

run_colors

Designerski sklep Run Colors na Powiślu – przeszłość w nowym wydaniu

Prestiżowa lokalizacja oraz klimat panujący w pomieszczeniach elektrowni przy Bulwarach Wiślanych same w sobie były inspiracją dla aranżacji. Architekci zadbali o to, by udało się odzyskać elementy ze starych urządzeń, należących niegdyś do wyposażenia elektrowni. Miejsce dla nich znalazło się m.in. na froncie lady i między regałami ze sneakersami. Siedziska wykonano z blachy perforowanej, a ażurowe półki w witrynach – z drucianych korytek kablowych. Miejsca do przymierzania butów zyskały natomiast kształt grafitowych stopni.

Nową rolę przewidziano również dla będących tu od dawna arkadowych okien – część z nich pełni funkcję ekspozytorów, a jedno prowadzi wprost do okrągłego miedzianego pawilonu, dumnie prezentującego się w centralnym punkcie sklepu. To szczególne miejsce, które ma nie tylko przykuwać wzrok klientów, ale też kierować ich uwagę w stronę nowych, wyjątkowych modeli butów.

run_colors

Organizacja przestrzeni – nawiązanie do wartości marki i jej nowej strategii

Sklepowa przestrzeń przywodzi na myśl galerię sztuki odwiedzaną przez pasjonatów. Marka chce trafić tym samym do osób świadomie podejmujących decyzje zakupowe, a jednocześnie poszukujących oryginalności i najwyższej jakości.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza sklepu Run Colors

Sklep marki Run Colors w Elektrowni Powiśle – metryczka projektu

typ projektu: wnętrze sklepu
pracownia: mode:lina
realizacja: 2021
lokalizacja: Warszawa
zdjęcia: Patryk Lewiński

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!