Na szczecińskiej mapie gastronomicznej pojawiła się w kwietniu br. nowa restauracja – Hereford SteakHouse. Jej wnętrza zaprojektowała pracownia Loft Kolasiński.
Lokal znajduje się przy Al. Papieża Jana Pawła II, w miejscu dawnego klubu Avanti. Nazwa nowej restauracji związana jest ze źródłem pochodzenia wołowiny wykorzystywanej w serwowanych stekach – podszczecińskiej Hereford Farmy. Pochodząca z Anglii mięsna rasa krów o nazwie Hereford jest szczególnie ceniona przez smakoszy wołowiny.
Większość mebli i dekoracji drewnianych (mozaika barowa, ściana i wieszaki) zostały zaprojektowane i wyprodukowane przez studio Loft Kolasiński. Unikalna kolekcja lamp, foteli i krzeseł pochodzi z lat 50-tych i 60-tych. Zostały one zaprojektowane i wyprodukowane w Czechosłowacji.
Przeszklone ściany lokalu zapewniają dużą ilość światła dziennego i jednocześnie otwierają restaurację na zewnątrz. Wąskie i długie wnętrze zostało przedzielone drewnianą konstrukcją, tak aby stworzyć część kawiarnianą z okrągłymi stolikami i wygodnymi fotelami oraz część restauracyjną. Dzięki otwartej kuchni goście mogą obserwować proces przygotowywania posiłków.
Hereford SteakHouse
Projekt wnętrz: Loft Kolasiński
Powierzchnia: 140 m2
Realizacja: kwiecień 2017
Lokalizacja: Szczecin
Zdjęcia: Karolina Bąk
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Pracownia Tom Dixon’s Design Research Studio zaprojektowała wnętrza restauracji Éclectic...
czytajConcept Store Dr Ireny Eris według projektu Roberta Majkuta to...
czytajPrezentujemy wnętrza Airbnb’s European operations hub w Dublinie zaprojektowane przez...
czytajWnętrza warszawskiej kancelarii charakteryzują się prostotą i elegancją, która koresponduje...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz