Tomasz Leśniak, szef kuchni reprezentacji Polski w piłce nożnej otworzył w Krakowie koncept Nota Bene, na który składają się dwa lokale z jego autorską kuchnią: Nota Resto oraz Bistro Bene. Projekt wnętrz wykonała pracownia Grycaj Design.
Ściany obydwu lokali pokrywa cegła, beton oraz drewno. Pomimo wymienionych podobieństw lokale te różnią się znacząco od siebie. Wnętrza dwupoziomowej restauracji są bardziej klasyczne. Elegancji dodają jej lustra, mosiężne dodatki, skórzane siedziska oraz mozaika na podłodze. Przeszklona kuchnia otwiera się na klienta, który może obserwować proces przygotowywania dań.
|
|
|
Wnętrze bistro, jako baru z prostszymi daniami, zakąskami i alkoholem cechuje klimat bardziej luźnej elegancji. Jest to miejsce, gdzie można zarówno przekąsić coś na szybko przy kontuarze baru, popijając lampką wina, jak i zjeść pełen obiad przy małym, okrągłym stoliku.
|
|
|
Loftowego charakteru dodają wnętrzu stalowe elementy, odkryte instalacje na suficie oraz chłodna kolorystyka. Dzięki miękkim fotelom oraz wzorzystej lamperii przestrzeń zyskała na przytulności. Surowość kontrastuje tu z domowym zaciszem. Neonowy napis sąsiaduje z półkami przywodzącymi na myśl kredens z ceramiką. Kwiaty natomiast umieszczono w donicach z metalowej siatki oraz w nietypowy sposób przyozdobiono nimi ściany.
Nota Resto, Bistro Bene
Projekt wnętrz: Grycaj Design
Realizacja: 2017
Lokalizacja: Kraków
Zdjęcia: Grycaj Design
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Kody QR robią coraz większą karierę w architekturze. Coraz częściej...
czytajPalacze nie są mile widziani. Zataczający coraz szersze kręgi zakaz...
czytajZaprojektowane przez pracownię JMP Service biuro firmy Ochnik stanowi zarówno...
czytajWnętrza hotelu Marriott przy krakowskich Błoniach to ucieleśnienie amerykańskiego stylu...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz