W Barcelonie powstała oryginalna restauracja fast food. Założeniem projektu było połączenie smaku najlepszej hiszpańskiej szynki i chleba z miłością Katalończyków do jazdy rowerem. Projekt stworzyła pracownia External Reference Architects.
Architekci poprzez swój kontrowersyjny projekt chcieli podkreślić, że wyjątkowość mięsa serwowanego w restauracji jest uzależniona od jego pochodzenia. Szczęśliwe świnie od których pochodzi mięso ukazane są w formie muralu.
Wiszące szynki w kolorowych pokrowcach stały się ozdobą sufitu.
Na podłodze restauracji znajduje się system oznakowania nawiązujący do ulicy i parkingu dla rowerów.
Siedziska z siodełkami rowerowymi przywołują na myśl rowery zaparkowane przy ścianie.
Odkryta cegła i napis na ścianie to równiez nawiązanie do klimatu ulicy.
Projekt wnętrza: External Reference Architects
Powierzchnia: 40 m2
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Lorenzo Patuzzo
Lokalizacja: Barcelona
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Interesujące wnętrza hotelu Tobaco w centrum Łodzi zostały zaprojektowane przez...
czytajPrezentowane stoisko ekspozycyjne Innovations@Domotex na targach Messe AG w Hannowerze,...
czytajRene Redzepi, założyciel Nomy, najlepszej restauracji na świecie według rankingu...
czytajW centrum sportowo-rekreacyjnym Fala Park w Wolsztynie znajduje się bardzo...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz