W Barcelonie powstała oryginalna restauracja fast food. Założeniem projektu było połączenie smaku najlepszej hiszpańskiej szynki i chleba z miłością Katalończyków do jazdy rowerem. Projekt stworzyła pracownia External Reference Architects.
Architekci poprzez swój kontrowersyjny projekt chcieli podkreślić, że wyjątkowość mięsa serwowanego w restauracji jest uzależniona od jego pochodzenia. Szczęśliwe świnie od których pochodzi mięso ukazane są w formie muralu.
Wiszące szynki w kolorowych pokrowcach stały się ozdobą sufitu.
Na podłodze restauracji znajduje się system oznakowania nawiązujący do ulicy i parkingu dla rowerów.
Siedziska z siodełkami rowerowymi przywołują na myśl rowery zaparkowane przy ścianie.
Odkryta cegła i napis na ścianie to równiez nawiązanie do klimatu ulicy.
Projekt wnętrza: External Reference Architects
Powierzchnia: 40 m2
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Lorenzo Patuzzo
Lokalizacja: Barcelona
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
4-gwiazdkowy hotel Courtyard by Marriott w najwyższym budynku Katowic –...
czytajCustore jest eksperymentalnym projektem pawilonu ekspozycyjnego, który eksploruje rejony architektury...
czytajNowy sklep Nike zaskakuje klientów nowoczesną technologią. Połączenie produktów z...
czytajNajnowszy projekt pierwszej w Polsce, lifestylowej marki hotelowej Puro.
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz