Seafood Station w Sopocie

Seafood Station w Sopocie

 

Wnętrze nowej restauracji w Sopocie to wynik inspiracji kultowymi, starymi targami i halami rybnymi z całego świata. Projekt stworzyła pracownia Sikora Wnętrza.


Seafood Station Restaurant, Bar & Grill  to restauracja mieszcząca się w kompleksie Sopot Centrum - nowym sercu miasta, stanowiącym przedłużenie Monte Cassino. Założeniem projektu było stworzenie wnętrza prostego i autentycznego. Inspiracją stały się liczne podróże do klimatycznych nadmorskich miejscowości. Inwestorzy wskazali na Fishermens Warf w San Francisco czy Mercado da Ribeira w Lizbonie. 

Inspirujące były również podróże Jana Sikory do  kolonialnego Manaus w brazylijskiej dżungli. Szkice, które tam poczynił wykorzystał w nowym sopockim projekcie.

Wnętrze lokalu jest surowe (kafle na ścianach wykonywane tradycyjną metodą, stół z ciętych bali), ale nie pozbawione designerskich smaczków (jak np. klasyczna i wysmakowana lampa: "Mimosa" czy unikalny zegar "Barcelona"). Całość uzupełniona jest detalami luźno nawiązującymi do historycznego Sopotu: zdobione drzwi, marmur bianco carrara, okładziny drewniane czy tapicerowana kanapa.


wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze łazienki
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
wnętrze restauracji rybnej
projekt wnętrza


Seafood Station Restaurant, Bar & Grill

Projekt: Sikora Wnętrza

Realizacja: 2016

Powierzchnia: 195 m2

Zdjęcia: Tom Kurek

 

nominacja Plebiscyt Polskie Wnetrze 2016

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!