Urządzona w starym, mediolańskim tartaku restauracja i coctail bar odwołuje się do stylu industrialnego. Wnętrze w zamyśle autorów ma zachęcać do kontaktów towarzyskich i wymiany myśli.
Centralne miejsce zajmują we wnętrzu dwa duże, przecinające się stoły, przy których goście spożywają potrawy i nawiązują kontakty.
Industrialny charakter budynku pozostał nietknięty. W realizacji wyeksponowano ceglane oraz betonowe ściany podkreślające industrialny design miejsca.
W lokalu podawane są przede wszystkim tradycyjne, włoskie potrawy lekko unowocześnione przez szefa kuchni Carlo Cracco.
Fuzję włoskiej kuchni i fabrycznej estetyki autorka - Tanja Solci - podkreśliła poprzez dobór mebli oraz zastawy stołowej.
We wnętrzu znajdziemy stare żyrandole i detale. A w ciągu dnia tajemniczość wnętrza podbija przymglone światło wpadające przez wielkie okna.
Źródło: designboom
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Warszawski lokal Aioli to projekt autorstwa architektów z pracowni A+D...
czytajHotel biznesowy Faros zlokalizowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie lotniska Lecha...
czytajDobra restauracja to nie tylko wyśmienite jedzenie, ale również niepowtarzalny...
czytajProsto i funkcjonalnie. Wnętrza kliniki stomatologicznej 'Twój dentysta' przy ulicy...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz