Urządzona w starym, mediolańskim tartaku restauracja i coctail bar odwołuje się do stylu industrialnego. Wnętrze w zamyśle autorów ma zachęcać do kontaktów towarzyskich i wymiany myśli.
Centralne miejsce zajmują we wnętrzu dwa duże, przecinające się stoły, przy których goście spożywają potrawy i nawiązują kontakty.
Industrialny charakter budynku pozostał nietknięty. W realizacji wyeksponowano ceglane oraz betonowe ściany podkreślające industrialny design miejsca.
W lokalu podawane są przede wszystkim tradycyjne, włoskie potrawy lekko unowocześnione przez szefa kuchni Carlo Cracco.
Fuzję włoskiej kuchni i fabrycznej estetyki autorka - Tanja Solci - podkreśliła poprzez dobór mebli oraz zastawy stołowej.
We wnętrzu znajdziemy stare żyrandole i detale. A w ciągu dnia tajemniczość wnętrza podbija przymglone światło wpadające przez wielkie okna.
Źródło: designboom
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Od początku czerwca 2022 roku we wrocławskie Hali Stulecia funkcjonuje...
czytajOddany do użytku jesienią 2017 roku, wrocławski budynek Medicus mieści...
czytajPracownia Tom Dixon’s Design Research Studio zaprojektowała wnętrza restauracji Éclectic...
czytajZakończono rozbudowę i remont Duńskiego Centrum Nauki Eksperymentarium w Hellerup....
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz