Aranżacja wnętrza nowej siedziby Sephora Polska w Warszawie

Aranżacja wnętrza nowej siedziby Sephora Polska w Warszawie

Jasna i pełna światła przestrzeń, otwarty plan oraz intensywnie różowe i czerwone akcenty - tak prezentuje się nowa siedziba główna Sephora. Oto wielka zmiana na 20 urodziny salonów Sephora w Polsce. Zobaczcie, jak pracuje się w nowym biurze marki, której domeną jest piękno i elegancja.

Nowa siedziba główna firmy Sephora Polska mieści się przy ulicy Żwirki i Wigury w Warszawie, w kompleksie biurowym Business Garden. Zmiana lokalizacji biura łączy się z obchodami 20. urodzin marki w Polsce. Nowe, komfortowe przestrzenie biurowe to prezent dla pracowników, którzy swoimi codziennymi obowiązkami pracują na sukces brandu. Aranżacja wnętrz siedziby powierzony został warszawskiej pracowni Trzop Architekci, która zajmuje się projektowaniem powierzchni biurowych oraz użyteczności publicznej.

Powiększona przestrzeń biurowa

Oddana do dyspozycji pracowników przestrzeń nowej siedziby firmy jest znacznie większa niż poprzednia. Zlokalizowane na pierwszy piętrze biuro to ponad 2100 m2, na których znalazło się między innymi 11 sal konferencyjnych oraz 6 focus roomów. Oprócz tego w przestrzeni biura znajduje się również strefa relaksu, której efekt końcowy to wspólna koncepcja architektów oraz pracowników firmy.

sephora, aranżacja wnętrza, aranżacja biura

Kolorystyka odpowiadająca marce

Podstawą kolorystyczną projektu jest gra czerni oraz bieli - dwóch charakterystycznych barw, którymi operuje brand. Nie brak także akcentujących wtrąceń w postaci głębokiej czerwieni oraz odważnego różu. Już po przekroczeniu progu biura wita nas bryła lady recepcyjnej o czarno-białym wykończeniu, którego motyw przeniesiony został także na jedną ze ścian. Uwagę przyciągają również dwie sofy kształtem przypominające usta pomalowane intensywną barwą szminki.

Przechodząc dalej czeka na nas kameralna strefa relaksu wraz z kuchnią. Tutaj dominuje jasne drewno przełamane ożywczą zielenią. Wygodne, podwieszane fotele o ażurowej formie, czarne i białe krzesła z tworzywa oraz metalowe konstrukcje podtrzymujące sześcienne doniczki z kwiatami - ta nowoczesna i swobodna stylistyka buduje wnętrze przestrzeni o wyjątkowo przyjemnej atmosferze. Uzupełnieniem kompozycji są ozdobne rzeźby króliczków nawiązujące do identyfikacji wizualnej marki.

Przeszklona galeria i otwarta przestrzeń

W lokalu dominują obszerne przeszklenia, które dają efekt otwartej przestrzeni. Kolejne pomieszczenia biurowe, focus roomy oraz sale konferencyjne poprzez częściowe przeszklenie zyskują światło i powietrze. Proste i nowoczesne wyposażenie biurowe operuje jasną kolorystyką płyt meblowych oraz lekkimi, ciemnymi wykończeniami. Betonowe elementy konstrukcji budynku dobrze komponują się z zaproponowaną estetyką. Całość wzbogacona jest przez obecność autorskich grafik wykonanych w typowym dla marki, komiksowym stylu.

Aranżacja wnętrza nowej siedziby Sephora Polska w Warszawie - metryczka projektu wnętrza

Projekt: Trzop Architekci
Realizacja: 2019
Lokalizacja: biurowiec Business Garden przy ul. Żwirki i Wigury, Warszawa
Zdjęcia: Ernest Wińczyk
Opracowanie: Wiola Imiolczyk

Galeria zdjęć aranżacji siedziby Sephora

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!