Ekskluzywna strefa rozrywkowa przy budynku mieszkalnym

Ekskluzywna strefa rozrywkowa przy budynku mieszkalnym

Autorem luksusowej realizacji wnętrza, jaką była rozbudowa budynku mieszkalnego o dwukondygnacyjną część rozrywkową, jest studio architektoniczne Homa. Pracownia w swoich projektach znana jest z elegancji i wysokiej klasy nowoczesnego designu. Także i w tej aranżacji projektanci postawili na ekskluzywne materiały wykończeniowe, a także elementy wyposażenia z najwyższej półki.

Realizacja objęła zarówno przestrzeń wewnątrz budynku jak i samą jego bryłę. Dzięki temu architekci mogli kompleksowo zaplanować całość, uwzględniając stopień przeszklenia budynku oraz jego otwarcie na otaczający go ogród. Cała posiadłość zdaje się być skrupulatnie zaplanowana i przemyślana, robiąc niesamowite wrażenie maksymalnego komfortu i funkcjonalności.

realizacja wnętrza

Aranżacja wnętrza z widokiem na las

Dwukondygnacyjna strefa relaksu otwiera się wielkim przeszkleniem na przestrzeń ogrodu wraz z placem zabaw wkomponowaną w przyległy las. To rozwiązanie zapewnia maksymalne doświetlenie wnętrza, a także nadaje mu niepowtarzalnego charakteru. Pomieszczenie staje się niezwykle przestrzenne i pełne powietrza.

W tej części umieszczone zostały wygodne kanapy w kolorze przybrudzonego błękitu oraz nowoczesna zabudowa kominka. Istotnym elementem wyposażenia jest niecodzienne rozwiązanie baru, pod którym umieszczone zostało obszerne akwarium. Jak na strefę rozrywki przystało, znajdziemy tutaj także stół do bilarda, ustawiony w sąsiedztwie garażu. Dzięki wykorzystaniu częściowo przeszklonych ścian, można skąd można podziwiać imponującą kolekcję motoryzacyjną inwestora.

realizacja wnętrza, home

Sala bankietowa - zapraszamy do tańca

Kolejnym pomieszczeniem, które zaprojektowali architekci ze studia Homa, była sala bankietowa z przewidzianą przestrzenią do tańca. Projektanci zwrócili uwagę, aby sala była funkcjonalna i pozwalała na odpowiednie przearanżowanie przestrzeni w zależności od okoliczności. Służą temu różne systemy świetlenia, za sprawą których możliwe jest wyeksponowanie poszczególnych części pomieszczenia. Dodatkowo obecne także tutaj obszerne przeszklenia pozwalają na otwarcie przestrzeni na ogród w trakcie przyjęć.

realizacja wnętrza, homa

Całość aranżacji zaprojektowana została z niezwykłą pieczołowitością – kolejne elementy wyposażenia i wykończenia nie są przypadkowe. Wszystko dobrze ze sobą współgra, a stylistyka jest ciągła i kontynuowana w całym założeniu obiektu. Królują tutaj chłodne, naturalne barwy, które podane zostały nierzadko w wersji „na wysoki połysk”, która podkreśla ekskluzywny charakter realizacji.

Ekskluzywna strefa rozrywkowa przy budynku mieszkalnym – metryczka projektu wnętrza

projekt: studio architektoniczne Homa
realizacja: 2017
zdjęcia: Stan Zajaczkowski Photo
opracowanie: Wiola Imiolczyk

Galeria zdjęć realizacji wnętrza

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!