Modernistycznie wnętrze od Wyrzykowski Studio

Modernistycznie wnętrze od Wyrzykowski Studio

Najnowsza realizacja Pawła Wyrzykowskiego to dom , który znajduje się pod Piasecznem. Aranżacja wnętrza utrzymana jest w ponadczasowym i eleganckim stylu modernistycznym, ale z elementami nadającymi poczucie komfortu i ocieplającymi przestrzeń.

Modernistyczne piękno od Wyrzykowski Studio

W pomieszczeniach, znajdujących się na parterze utrzymana została kolorystyka szarości, złamanej bieli i ciemnego grafitu. Do części dziennej prowadzi przedsionek, który został wydzielony za pomocą drzwi przesuwnych, które tak jak sama bryła budynku, nawiązują do stylistyki Bauhausu. To niewielkie pomieszczenie zostało wykończone w lakierowanej zabudowie w kolorze ciemnego grafitu. Warszawski architekt znalazł tu miejsce na sprytnie ukryte szafy wnękowe, zaś panele z drugiej strony skrywają wejście do toalety. Warto zwrócić też uwagę na drzwi wejściowe, wykonane niemalże w całości ze szkła – w stalowej lakierowanej ramie zostały osadzone przeszklenia z czterech rodzajów szkła. Przedsionek przechodzi w salon, którego centralną część stanowi kominek w minimalistycznej formie. Wnętrze zostało ocieplone ciekawym dywanem, a przez duże przeszklenia roztacza się piękny widok na ogród. Z tego samego powodu szklaną zabudowę zastosowano również przy klatce schodowej, za którą znajduje się gabinet z funkcjonalnym miejscem na książki. Wszystkie pomieszczenia przenikają się – salon łączy się z kuchnią. Tutaj miejsce do gotowania zostało zintegrowane ze stołem wykończonym w ciemnobrązowym dębowym fornirze – drewno przejęło funkcję ocieplenia przestrzeni.


Aranżacja wnętrza domu

Minimalistyczna aranżacja wnętrza

Na piętrze zlokalizowane są dwie sypialnie: główna połączona z łazienką i gościnna z łazienką i garderobą. Również tutaj pomieszczenia oddzielone są od siebie w subtelny sposób, dający wrażenie przenikania się przestrzeni. Jasna kolorystyka ciekawie kontrastuje z ciemnobrązową podłogą z olejowanego dębu. Pokój kąpielowy wręcz wtapia się w sypialnię, Wolno stojące wanna i umywalka renomowanej firmy Antonio Lupi stanowią ozdobę wnętrza. Ze względów praktycznych toaleta została umieszczona w oddzielnym pomieszczeniu. Podobną kolorystkę zastosowano w pokoju gościnnym, utrzymany jest w kolorystyce szarości i ciemnego brązu. Natomiast w przynależącej do niego łazience dominuje ciemny brąz na podłodze i na zabudowie umywalki i WC, z kolei ściany wykończone są brązowo–szarym kamieniem w szlifie. Całość zaprojektowano w bardzo oszczędnej formie, głównie przy użyciu mebli wolno stojących.

Dom jednorodzinny - metryczka projektu wnętrza

Projekt: Wyrzykowski Studio
Realizacja: 2018
Lokalizacja: Piaseczno
Źródło: wyrzykowskistudio.pl

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!