Vintage i świerkowa konstrukcja

Vintage i świerkowa konstrukcja

W otwartej i jasnej przestrzeni każdy z domowników znajdzie przytulne miejsce dla siebie. Mieszkanie dla młodej rodziny z dzieckiem znajduje się na trzecim piętrze nowej inwestycji na warszawskim Wilanowie. Projekt wnętrz wykonała pracownia Piotra Paradowskiego.


Mieszkanie składa się z przestrzeni otwartej z salonem, kuchnią i jadalnią oraz dwóch sypialni i dwóch łazienek. Głównym założeniem projektowym było stworzenie przestrzeni jak najbardziej otwartej i jasnej, jednocześnie strefowanej dla potrzeb różnych użytkowników.

wygodne mieszkanie dla rodziny
wygodne mieszkanie dla rodziny
wygodne mieszkanie dla rodziny
drewniana zabudowa, ciekawe lozka dla dziecka

Przestrzeń mieszkania w strefie jadalniano-wypoczynkowej jest spójna pod względem stylistycznym i kolorystycznym. Dominują w niej szarości i delikatne akcenty przygaszonych kolorów. Ciepłe drewno miesza się tutaj z chłodem betonowego kominka. Równowaga pomiędzy elementami z różnych materiałów jest zapewniona poprzez galeryjne potraktowanie ścian, które mają niemal niedostrzegalny, jasnobłękitny kolor. Pokryte nim są również meble, drzwi i wnęki, przez co efekt monochromatyczności jest spotęgowany. 


wygodne mieszkanie dla rodziny

Blat kuchennej wyspy z marmuru jest odniesieniem do szarości kominka, zabudowanego w betonowej oprawie. Jadalniany stół, wykonany z ciepłego surowego drewna o rustykalnym kształcie, zestawiono z krzesłami vintage Revolt.


kuchnia, wygodne mieszkanie, vintage, klasyczne

Sypialnia rodziców to miejsce na wskroś dostosowane do wypoczynku. Potraktowane w buduarowy sposób, sprawia wrażenie hotelowej przestrzeni o miękkich kształtach i stonowanych kolorach. Ściany wraz z zabudową pokryte są farbą w kolorze szaro-niebieskim, ocieplone miedzianymi półkami. Łazienka rodziców, to połączenie forniru palisander, marmuru i płytki w odcieniach szarości.


wygodne mieszkanie dla rodziny
sypialnia

Pokój dziecięcy wypełnia konstrukcja z jasnego, świerkowego drewna. Wykonana na zamówienie w formie łóżka i domku bawialnianego połączonych ażurową przesłoną z listewek. Takie rozwiązanie zapewnia jednocześnie przestrzeń do przechowywania, niezbędną w pokoju dziecięcym, a także miejsce do zabawy.


lozko dla dziecka
lozko dla dziecka

Projekt wnętrz: Piotr Paradowski Biuro Projektowe

Powierzchnia: 100 m2

Realizacja: maj 2017

Lokalizacja: Warszawa, Wilanów

Zdjęcia: PION

 

mieszkanie vintage

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!