Z elementami stylu skandynawskiego

Z elementami stylu skandynawskiego

Założeniem projektu było stworzenie wnętrza nowoczesnego, funkcjonalnego i ciepłego w odbiorze. Postawiono na jasną paletę barw, drewniane dodatki oraz mocniejsze akcenty kolorystyczne ożywiające wnętrze.


57-metrowe mieszkanie dla młodego małżeństwa tworzy dla nich oazę, w której czują się dobrze. Zainteresowania kulinarne sprawiły, że kuchnia stała się sercem apartamentu. Połączona z jadalnią i salonem skupia na sobie uwagę zastosowanym wykończeniem. Na ścianie kuchni znajdują się ciemne kafle w formie cegły. Drewniana duża półka eksponuje ułożoną na niej zastawę kuchenną a wolnostojąca lodówka tworzy mocny akcent kolorystyczny i współgra z kolorami krzeseł.


styl skandynawski
styl skandynawski

Kuchnię wyposażono w wyspę z miejscem do siedzenia a w sąsiadującej z nią jadalni znajduje się stół do spotkań w większym gronie. Ściana jadalni pokryta została płytami betonowymi. Lustro w drewnianej ramie nawiązuje stylem i materiałem do wiszącego w holu odpowiednika.


styl skandynawski
styl skandynawski
styl skandynawski

W projekcie przewidziano stworzenie dużej ilości miejsca do przechowywania. W holu wejściowym umieszczono obszerną szafę na odzież wierzchnią oraz szafę gospodarczą. Rozwiązanie to pozwala ukryć mnóstwo rzeczy, sprawiając, że pomieszczenia są estetyczne i uporządkowane.



styl skandynawski

Tuż przy wyjściu na taras znajduje się salon z miejscem do wypoczynku. Na ścianie z telewizorem zastosowano drewnianą zabudowę z białymi szafkami nawiązującymi formą do mebli kuchennych.


styl skandynawski
styl skandynawski

Duża szafa znalazła swoje miejsce również w sypialni. Pełni ona tutaj funkcję garderoby. W centralnej części mebla zaprojektowano wnękę na telewizor.


sypilnia

W niewielkiej łazience udało się zmieścić zabudowaną pralkę oraz miejsce na rzeczy właścicieli. Drewniane elementy oraz kafle z geometrycznym wzorem przyciągają wzrok i są prawdziwą ozdobą tego pomieszczenia.


Apartament Lipka 2

Projekt wnętrz: Novi art

Powierzchnia: 57 m2

Realizacja:2017

Zdjęcia: Ewa Szafraniec

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!