Wnętrze biurowe firmy R&S w Mielcu

Wnętrze biurowe firmy R&S w Mielcu

Pracownia MEEKO Architekci stworzyła projekt nowej siedziby firmy R&S. Biuro znajduje się na terenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej Euro-Park w Mielcu. Minimalistyczne i surowe wnętrza nawiązują do charakteru prowadzonej przez firmę działalności.

 

R&S działająca w branży metalurgicznej, wytwarza wyspecjalizowane produkty dla telekomunikacji, teleinformatyki i energetyki. 


fima. siedziba firmy, metalurgia

Głównym założeniem projektowym było nie tylko nawiązanie do charakteru prowadzonej działalności produkcyjnej firmy ale także podkreślenie jej pozycji na rynku poprzez nowoczesną i elegancką architekturę biurowca i funkcjonalne, wygodne przestrzenie biurowe.


Ideą przyświecającą w procesie projektowym było uwzględnienie barw firmowych jako kolorystyki dopełniającej zarówno w architekturze biurowca jak i w jego wnętrzach. Charakterystycznym elementem wystroju wnętrz są spersonalizowane panele z perforowanej blachy. Detal otworów został pieczołowicie zaprojektowany tak by idealnie dopełnić projektowane przestrzenie. Motyw przewija się w sekwencji wnętrz od momentu wejścia do budynku w recepcji po salę konferencyjną. Blacha perforowana została wykorzystana jako materiał wykończeniowy frontów meblowych.


biuro. mielec
biuro. mielec

Jako główne składowe, kolorystyczne wykończenia pozostały stonowane od szarości do bieli budując znakomite tło mebli oraz elementów dopełniających wnętrze przestrzeni biurowych firmy.


fima. siedziba firmy, metalurgia
biuro. mielec
biuro. mielec

Na klatce schodowej dla urozmaicenia komunikacji między kondygnacjami został zaprojektowany autorski mural przestawiający w abstrakcyjny, geometryczny sposób zakres i profil firmy. Mural składa się z kompozycji kwadratów w tonacji szarości, koloru niebieskiego oraz typografii.


biuro. mielec

Projekt wnętrz: MEKKO Architekci

Architekci: Tomasz Janiec, Kamila Fijałkowska-Janiec

Zakres: Projekt koncepcyjny i wykonawczy, nadzór autorski

Lokalizacja: Mielec

Powierzchnia: 750 m2

Rok: 2016-2017

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!