Metamorfoza w Studio Buffo

Metamorfoza w Studio Buffo

Stałych bywalców Teatru Studio Buffo, po przestąpieniu progu czeka spora niespodzianka. Reprezentacyjne przestrzenie łączące wejście z salą teatralną zmieniły się nie do poznania. Nowa aranżacja wyróżnia się mocną kolorystyką i wyszukanymi materiałami.


Rewitalizacja holu Studio Buffo marzyła się jego zespołowi od dłuższego czasu. Teatr w osobie Pani Haliny Tabęckiej, zaprosił do tej realizacji zaufane firmy o dużym doświadczeniu w projektach dla instytucji kultury i nieszablonowym podejściu. Firma Advertis zaprojektowała i wykonała rewitalizację przestrzeni, natomiast firmy Plastics Group, Muraspec i Bergmen przekazały wysokiej jakości materiały. Nowoczesny i zarazem szlachetny charakter wnętrz uzyskany został dzięki połączeniu miedzi, wysokogatunkowych tkanin i satynowego szkła akrylowego w kolorze turkusowym.


studio buffo, metamorfoza holu
studio buffo, metamorfoza holu

Wzrok odwiedzających przykuwa ozdobne wykończenie strefy kas. Ścianę pokrywa instalacja z fragmentów miedzianych płyt, które różnią się między sobą fakturą oraz odcieniem, dzięki czemu uzyskany został efekt mozaiki. Detale z miedzi zdobią również wnęki, w których eksponowane są plakaty spektakli. Ściany pokryte zostały szykownymi tkaninami Muraspec w odcieniu srebrzystej szarości, które komponują się z kolorystyką sufitu oraz posadzki. Tkaniny udrapowane zostały na wzór teatralnej kurtyny. Na etapie projektowania zadbano nie tylko o estetykę przestrzeni, lecz także kwestie funkcjonalne – szczególnie ważne dla specyfiki pracy teatru. Elementy narażone na uszkodzenia podczas transportu dekoracji otoczone zostały lakierowaną blachą, która jednocześnie nadaje nowoczesny charakter wnętrzom i zabezpiecza ściany. Matowy grafit przełamany został lśniącym turkusem ścian pokrytych satynowym pleksi. Tworzywo ufundowane przez firmę Plastics Group stanowi ozdobny i mocny akcent kolorystyczny, który powtarza się również na obudowach 4 lamp rozświetlających przestrzeń kas. System podświetlania transparentnych płyt akrylowych oraz dobrane do stylu wnętrza wiszące lampy przekazane zostały przez firmę Bergmen.


studio buffo, metamorfoza holu
studio buffo, metamorfoza holu

źródło: materiały prasowe Advertis

Sprawdź również: Kino Muranów znów błyszczy


Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!