Pogodny apartament we Wrocławiu

Pogodny apartament we Wrocławiu

Wrocławski apartament dla młodego małżeństwa z dziećmi jest jasny i spójny. Projekt wykonała pracownia Partner Design. 


Inwestorom zależało na stworzeniu eleganckiego i stonowanego kolorystycznie mieszkania, w którym poszczególne pomieszczenia korespondowałyby za sobą. Wyburzenie ściany w kuchni pozwoliło na uzyskanie otwartej i dużej przestrzeni kuchenno - salonowej. Biele, szarości, niebieskości i beże zestawiono z ciepłym odcieniem drewna. Stonowaną kolorystykę ożywiono geometrycznymi wzorami dywanu oraz oryginalną lampą. Miękkie tkaniny dodały całości przytulności.


mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja

Schody zaprojektowane przez dewelopera nie pasowały do wnętrza. Balustradę postanowiono zdemontować i zastosować na jej miejsce czarne stalowe elementy, przewiązane sznurkiem do wspinaczki górskiej.


mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja

W korytarzu na parterze, tuż przy schodach znajduje się szafa z wnęką do siedzenia. Schody prowadzą na piętro, na którym wydzielono dwa pokoje, garderobę i łazienkę. 


mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja

W sypialni dorosłych zastosowano rzutnik z ekranem. Znalazło się tu również miejsce na toaletkę. Kuliste lampy i żarówki zdobią wnętrze a ich ciepłe światło wprowadza odpowiedni nastrój.


mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja
mieszkanie Wrocław realizacja

Pokój dla dzieci jest jasny i radosny. Biała ściana z cegły koresponduje z żarówkami pod sufitem. Żółte akcenty rozświatlają wnętrze.


VOX pokój dziecięcy
pokój dla dziecka
pokój dla dziecka

W łazience króluje biała ceramika, którą zestawiono z drewnem. Puszyste dywaniki dodają elegancji i zapraszają do wejścia.


łazienka biała, drewno w łazience
łazienka biała, drewno w łazience
łazienka biała, drewno w łazience
łazienka biała, drewno w łazience

Apartament we Wrocławiu

Projekt wnętrz: Partner DESIGN

Powierzchnia: 100 m2

Realizacja: 2017

Lokalizacja: Wrocław

Zdjęcia: Stanisław Zajączkowski

Sprawdź również; Kręgielnia Hula Kula w Ostrzeszowie

 
 

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!