Maxus według Workplace

Maxus według Workplace

W Warszawie przy ul. Żaryna znajduje się siedziba firmy należącej do grupy mediowej Maxus Sp. z o.o. Przestronny open space, ścianki z zielenią i zabawa kolorem w biurze to projekt pracowni Workplace.


Maxus to z jednej strony jasny i przestronny open space pełen zieleni, a z drugiej kameralne strefy wsparcia z elementami drewna. Przestronna strefa wejściowa oprócz eleganckiej recepcji gwarantuje gościom bezpośredni dostęp do sali spotkań. Pracownicy wchodzą własnym wejściem prosto do strefy networkingowej, z lockerami i strefą xero.

Drewniany sufit ociepla całą przestrzeń, a dzięki roślinom open space ma bardziej domowy charakter. Przestronna strefa recepcyjna z kanapami służy nie tylko do mniej formalnych spotkań z gośćmi, ale także do wypoczynku. Udało się stworzyć jasne i neutralne strefy do pracy indywidualnej przy biurku z delikatnymi akcentami kolorystycznymi. 


maxus, warszawa, workplace

fot. Adam Grzesik

maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

Przeszklona kuchnia ulokowana w centralnej części biura zachęca do odbywania mniej formalnych spotkań. Dodatkowo dzięki mobilnej ścianie łatwo łączy się ze strefą networkingu – razem tworząc wyjątkową przestrzeń do większych spotkań.


maxus, warszawa, workplace

fot. Adam Grzesik

Elastycznie rozwiązana przestrzeń biurowa, umożliwia pracę w dowolnym miejscu. Obok biurek w strefach do pracy indywidualnej na open space (home zones), do dyspozycji zespołów są liczne miejsca do pracy zespołowej oraz spotkań ad-hoc. Wysokie kanapy, tablice suchościeralne, wygodne fotele, miejsca do koncentracji (focus roomy), gwarantują odpowiednie warunki do wykonywania wszelkich zadań.


maxus, warszawa, workplace

fot. Adam Grzesik

maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

Wysokie kanapy, tablice suchościeralne, wygodne fotele, miejsca do koncentracji (focus roomy), gwarantują odpowiednie warunki do wykonywania najbardziej kreatywnych zadań. Zadbano tu o każdy detal, zaczynając od układu wzorów na wykładzinach przez produkowane specjalnie pod ten projekt elementy sufitu. Oprawy oświetleniowe płynnie wpisane w sufitowe listwy, minimalistyczne białe blaty i wolnostojące donice porządkują przestrzeń. Dedykowane do projektu regały, poza ekspozycją roślin, służą do przechowywania materiałów biurowych, a ze względu na swoją wysokość (2,7 m) sprawdzają się także jako przegroda wizualna i akustyczna. Miejsca z miękkimi siedzeniami, przestronna jadalnia i zieleń wpływają na pozytywny nastrój pracowników.


maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

W biurze o łącznej pow. 530 m2 do dyspozycji pracowników oddano także dwie mniejsze salki, liczne miejsca spotkań ad-hoc, a dla zarządu 2 gabinety. W strefach open space przeważa kolor biały, tylko na wykładzinach i w detalach pojawiają się akcenty kolorystyczne nawiązujące do barw brandów Maxus.


maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

maxus, warszawa, workplace

fot. Aneta Wojciechowska

Projekt wnętrz: Workplace/ Dominika Zielińska, Bogusz Parzyszek, Paweł Kołodziej, Adam Grzesik, Natalia Witek

Powierzchnia użytkowa: 530 m2

Realizacja: grudzień 2015

Zdjęcia: Adam Grzesik dla Workplace, Aneta Wojciechowska dla Polflor


Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!