Biuro a potrzeby pracowników

Biuro a potrzeby pracowników

Biuro zaprojektowano z myślą o komforcie pracownika. Prace aranżacyjne zostały poprzedzone badaniami obejmującymi analizę potrzeb pracowników, jak i efektywności wykorzystania przestrzeni. Po przeprowadzeniu wnikliwych badań i szczegółowych ankiet wśród pracowników opracowano ostateczny plan aranżacji dopasowany w stu procentach do potrzeb firmy. Projekt stworzyła pracownia JMP Service.

 

Duży nacisk położono na pomysłowe i kreatywne rozwiązania. Przestrzeń została zaprojektowana w naturalnych ciepłych kolorach. W projekcie dominuje motyw łagodnej zieleni i drewna połączonych z surowością betonu. 


natura w biurze
natura w biurze
natura w biurze
natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze

Biuro z przestrzenią do pracy, kreatywnymi strefami  i miejscami do wypoczynku.

Pomimo przeważającej ilości gabinetów i mniejszych pokoi, za pomocą przeszkleń i przestronnych stref udało się projektantom zachować otwartą przestrzeń. Biuro jest dobrze doświetlone światłem naturalnym. Aranżacja obejmuje kilka stref. Strefa formalna, w części której znajduje się recepcja i duże sale konferencyjne oraz kilka stref dedykowanych dla poszczególnych zespołów. Każda z tych stref wyposażona jest w leasure space do spotkań mniej formalnych. Przy leasure space znajdują się kuchnie z jadalnią, wydzielone za pomocą mobilnych ścian szklanych. Tego typu rozwiązanie pozwala na zaaranżowanie większego spotkania zespołu z kubkiem kawy w ręku.

Każda taka przestrzeń ma przypisaną tematykę np. "music please" gdzie pracownicy mogą posłuchać muzyki, w innym znajduje się worek treningowy i drabinka do ćwiczeń. Nie zapomniano o lotkach i play station. Strefy te wspomagają kreację i wymianę informacji oraz służą do integracji pracowników. 



projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze

Ściany sal konferencyjnych pokrywa beton i drewno. Ciekawym rozwiązaniem jest szkło mleczne podświetlone z nadrukowanym drzewem wypełnionym zielenią. W sali silent work prócz filcu poprawiającego parametry akustyczne, na tle ściany z betonem zaprojektowane zostało drzewo wycięte ze sklejki.


projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
projekt biura, natura w biurze
biuro zaprogramowane na Wroclaw

Strefa wejścia, która wita gości jest przestronna ale zarazem ciepła i gościnna. Mamy tutaj naturalny parkiet, który w połączeniu z listwami na ścianach i suficie tworzy niepowtarzalny efekt. Całość uzupełnia lada z korianu wyeksponowana na białej żywicy.


projekt biura, natura w biurze

Projekt: JMP Service Barnaba Grzelecki

Powierzchnia: 3500 m2

Realizacja: listopad 2016

Zdjęcia: Piotr Ostrowski


Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!