Biuro w chmurze

Biuro w chmurze

Halę w budynku przemysłowym zmieniono w ciekawą przestrzeń co-workingową. Wysokie wnętrze wykorzystano do stworzenia większej ilości kondygnacji, na których znajdują się stanowiska do pracy, drink bar oraz sala konferencyjna. Wnętrze zostało zaprojektowane przez 11architecture Ltd.

 

Architekci stworzyli dynamiczną scenerię w przestrzeni w postaci „chmury do siedzenia” czy pływającego salonu. We wnętrzu zastosowano materiały zwykle używane na zewnątrz budynków. Są to betonowe słupy i bloczki oraz czerwona cegła.

Odwiedzający biuro mają do wyboru różnego rodzaju miejsca do pracy. Mogą skorzystać z zamkniętego biura lub wygodnego salonu z ogrodem. 


biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt

Betonowe bloczki tworzą koronkowy wzór, przez który sączy się światło dzienne, tworząc relaksujący klimat.


biuro, wnętrze, projekt

Oryginalnym miejscem jest drewniana chmura z miejscami do siedzenia, usytuowana obok drink baru. Została ona utworzona z elementów stalowych i płyt wiórowych. Korytarze chmury tworzą nieregularną formę, która ma sprawiać wrażenie zawieszonej w powietrzu. Kolumny podtrzymujące są pomalowane w czterech różnych kolorach a dolną część obiektu wykończono materiałem lustrzanym. Będąc na dole ma się wrażenie, że chmura rozpuściła się w powietrzu.


biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt

Projekt wnętrza: 11architecture Ltd.

Powierzchnia: 650 m2

Realizacja: 2016

Zdjęcia:  ZC Architectural Photography Studio

Lokalizacja:  Shenzhen, Guangdong, China


biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt
biuro, wnętrze, projekt

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!