Wnętrze nowej restauracji w Sopocie to wynik inspiracji kultowymi, starymi targami i halami rybnymi z całego świata. Projekt stworzyła pracownia Sikora Wnętrza.
Seafood Station Restaurant, Bar & Grill to restauracja mieszcząca się w kompleksie Sopot Centrum - nowym sercu miasta, stanowiącym przedłużenie Monte Cassino. Założeniem projektu było stworzenie wnętrza prostego i autentycznego. Inspiracją stały się liczne podróże do klimatycznych nadmorskich miejscowości. Inwestorzy wskazali na Fishermens Warf w San Francisco czy Mercado da Ribeira w Lizbonie.
Inspirujące były również podróże Jana Sikory do kolonialnego Manaus w brazylijskiej dżungli. Szkice, które tam poczynił wykorzystał w nowym sopockim projekcie.
Wnętrze lokalu jest surowe (kafle na ścianach wykonywane tradycyjną metodą, stół z ciętych bali), ale nie pozbawione designerskich smaczków (jak np. klasyczna i wysmakowana lampa: "Mimosa" czy unikalny zegar "Barcelona"). Całość uzupełniona jest detalami luźno nawiązującymi do historycznego Sopotu: zdobione drzwi, marmur bianco carrara, okładziny drewniane czy tapicerowana kanapa.
Seafood Station Restaurant, Bar & Grill
Projekt: Sikora Wnętrza
Realizacja: 2016
Powierzchnia: 195 m2
Zdjęcia: Tom Kurek
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
MTP Cafe to seria łącznie ośmiu zrealizowanych snack barów dla...
czytajWoodoStudio zaprojektowało nowatorską przestrzeń biurową dla dynamicznej marki lifestyle'owej Tagi.,...
czytajPrzy projektowaniu jej wnętrz bardzo ważny był nacisk na zdrowe...
czytajTeatr Jianliju oferuje wyjątkowe widowiska, w których publiczność odgrywa integralną...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz