Chillout w biurze

Chillout w biurze

Warszawska siedziba Booking.com mieszcząca się przy ulicy Chmielnej to biuro, w którym każde z pomieszczeń przywodzi na myśl podróże, wakacje i wypoczynek. Wnętrza zaprojektowane przez pracownię Kulczyński Architekt Sp. z o.o. są zgodne z misją firmy. 

projekt biura

Wszechobecna rzeka na wykładzinach dywanowych, zabiera pracowników w rejs po biurze. Mijają oni przeszklone sale konferencyjne - kolejne miasta, by dotrzeć do swojego miejsca pracy przy biurkach rozstawionych wzdłuż meandrującej rzeki.

rzeka w biurze, projekt biura

Obserwując jej dalszy bieg, dotrzeć można do kuchni połączonej z przestronną i jasną jadalnią. 

Pomieszczenie typu open-space mieści również miejsca wypoczynkowe w przytulnej scenerii. Zastosowanie ciepłych kolorów oraz miękkich materiałów mebli w połączeniu z ciepłym światłem lamp podłogowych sprawiają, że obecne wokół szklane i betonowe ściany tracą swój surowy charakter. Wybrane wykładziny dywanowe oraz winylowe i kauczukowe tworzą  widok przypominający  drewniany pomost nad wodą. 

jadalnia w biurze, projekt jadalni w biurze

Miejscem kulminacyjnym w biegu rzeki jest miejsce jej spotkania z morzem. Jest to zakątek chilloutowy z fotelem, książką, latarnią morską, mewami oraz słońcem.

 

 

 

Projekt: Kulczyński Architekt Sp. z o.o.

Realizacja: 2016

Lokalizacja: Warszawa

 

Zdjęcia: Aneta Wojciechowska dla Polflor Sp. z o.o.

kulczynski, booking com, projekt biura

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!