Open-space w zawieszeniu

Open-space w zawieszeniu

Za namową klienta przekształcono dwa poziomy budynku w open-space dla dorastających dzieci. Głównym założeniem projektu było stworzenie wspólnej przestrzeni, ale pozwalającej na zachowanie prywatności każdemu z domowników.

Wyeliminowano podłogi jako takie, aby utworzyć otwartą przestrzeń, w której dwie duże konstrukcje zdają się być zawieszone w powietrzu. Ozdobione z zewnątrz surowymi drewnianymi panelami, wewnątrz stanowią przestrzeń dla sypialni i łazienek. 

 

open-space

Znajdująca się pomiędzy takimi dwoma konstrukcjami pusta strefa, została przeznaczona na miejsce do zamontowania sprzętu do uprawiania gimnastyki.

open-space, sala gimnastyczna

Konstrukcja połączona jest ciągnącym się wzdłuż pomieszczenia blokiem w kolorze czarnym, którego górna część tworzy podłogę antresoli. Wewnątrz bloku znajduje się prysznic i część kuchni. 

open-space

Pozostałą część kuchni stanowi duża wyspa z lakierowanego na biało surowego drewna. Po obydwu stronach wyspy znajdują się półki i ukryte schowki.

kuchnia, open-space

Przy oknie stworzono przestrzeń do nauki.  Lekka konstrukcja mebli, jasna kolorystyka otoczenia i duża ilość światła tworzą doskonałe warunki do pracy twórczej.

gabinet w open space

Projekt:  Stephane Rasselet

Lokalizacja: Montréal, Quebec, Canadá

Powierzchnia: 186 m2

Zdjęcia: Adrien Williams

projekt open-space

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!