Magazyn zamieniony w ogród

Magazyn zamieniony w ogród

Singapurskie biuro Hypothesis przekształciło magazyn w interesującą restaurację wykorzystując rośliny oraz istniejące elementy wyposażenia

Restauracja w Bangkoku, w Tajlandii, jest połączeniem industrialnej przestrzeni z ideą vivarium, włączeniem natury w uczłowieczenie surowej i brutalnej przestrzeni magazynu tak, ażeby goście odczuwali przyjemność z przebywania w niej.

Podstawowa konstrukcja magazynu została zachowana i pokryta białą farbą, a nowe  elementy zostały pomalowane na czerwono, ażeby podkreślić kontrast pomiędzy starym i nowym. Wszystkie elementy dekoracyjne restauracji zostały wykonane z przetworzonych elementów magazynu takich jak korzenie drzew, zeschłe gałęzie oraz kawałki metalu i szkła. Zwisają one z ze ścian i sufitu oraz zostały umieszczone na specjalnych platformach wykonanych ze starych rusztowań używanych w trakcie remontu.

Do tej całej mikstury dodano nowe nasadzenia i rośliny czyniąc z wnętrza małą, żyjącą "dżunglę". Wnętrze wygrało główną nagrodę w czasie festiwalu wnętrz odbywającego się w Singapurze.

Źródło: Hypothesis, Inside Festival Singapure

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!