Aranżacja restauracji – kołki na suficie

Aranżacja restauracji – kołki na suficie

Od kiedy techniki projektowania parametrycznego pozwoliły na wycinanie maszynami CNC oraz numerowanie elementów w takim zakresie, żeby tworzyć z setek i tysięcy malutkich elementów złożone figury przestrzenne, okazało się, że sufit może być co najmniej tak dobrym przedmiotem działań aranżacyjnych, jak ściana czy podłoga.

Pisaliśmy już o sufitach z butów czy sznurówek, a tym razem efekt aranżacyjny restauracji "Nur Olga" w brazylijskim Belo Horizonte uzyskano dzięki wykorzystaniu 80 tysięcy kołków o różnej długości.

Projektancie ze studia arquitetos associados dzięki przeszkleniu ścian restauracji sprawili, że sufit jest najważniejszym elementem z punktu widzenia przechodnia.

Dynamiczna struktura nad głowami kontrastuje z prostymi, drewnianymi meblami oraz stalowymi półkami do składowania wina.

Jest największym magnesem dla odwiedzających lokal gości.

Fot: arquitetos associados

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!