Przystanek Piekarnia

Przystanek Piekarnia

Aranżacja wnętrza nowej piekarni na warszawskiej Woli.

Na warszawskiej Woli powstał nowy "Przystanek Piekarnia". Obiekt usytuowany przy ulicy Erazma Ciołka 2 został zaprojektowany przez architekt Agnieszkę Toborek zgodnie z wystrojem wnętrz pozostałych warszawskich "Przystanków".

Głównym założeniem projektu było stworzenie elementów, na których można wyeksponować pieczywo. Udało się to osiągnąć dzięki specjalnym regałom w postaci pionowych modułów ze sklejki drewnianej, pomalowanych na trzy kolory: szary, czarny i biały. Wystające elementy regałów pozwalają na przytwierdzenie do nich półek. Część półek jest ruchoma, dzięki czemu ekspozycja pieczywa i innych produktów może być swobodnie zmieniana.

Wolska piekarnia, podobnie jak pozostałe "Przystanki", jest zachowana w monochromatycznych barwach. Dominacja bieli nadaje wnętrzu świeżości, natomiast czerń ściany pomalowanej farbą tablicową spełnia praktyczną funkcję - wypisywane są na niej polecane produkty. Drewniane elementy, takie jak lada sklepowa i półki, ocieplają wnętrze i wspaniale wpisują się w charakter całego projektu.

"Przystanek Piekarnia" na warszawskiej Woli to kolejna propozycja aranżacji naturalnej i minimalistycznej, która nie konkuruje z eksponowanym produktem. Dzięki sprytnym i jasnym rozwiązaniom we wnętrzu została zachowana funkcjonalność i estetyka miejsca.

Projekt: Agnieszka Toborek
Fot.: www.facebook.com/atarchitekturawnetrz?fref=ts
Realizacja: 2015

Komentarze

Ilość komentarzy: 1

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

fabianno 2020-04-17 05:55:28

Your page is very nice, i have bookmarked it.

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!