Mięso pod kopułą

dodano: 18.11.2011r.

Autorzy projektu wnętrz – architekci z międzynarodowej pracowni Shed z Londynu i Singapuru – zaprosili do współpracy kolektyw projektantów, grafików i ilustratorów 'I Love Dust'. Inspiracją dla obu zespołów był profil działalności i historia właściciela restauracji – firmy Meatailer. Jej kariera zaczęła się od obwoźnej sprzedaży hamburgerów na różnego rodzaju festiwalach. 'Meat Wagon' stopniowo stał się synonimem smacznego jedzenia i  picia oraz dobrej zabawy. Londyńska restauracja Meat Liquor – mimo że już nie na czterech kołach, tylko w stałej siedzibie – ma być kontynuacją tej idei. Podobnie jak w przypadku 'Meat Wagon' jej filozofią jest bezkompromisowość w łamaniu konwencji, wyrażona także w aranżacji wnętrz.

Komentarze

Ilość komentarzy: 1

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Noi 2012-03-16 23:39:31

Podejrzewam, że nie byłeś na wycieczce w robwarze w Milton opowiadają tam historię skąd wzięła się nazwa piwa. Nie ma ona nic wspf3lnego, z jak to określiłeś analfabetyzmem Ozikf3w .

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!