Projekt wnętrza przedszkola- bujanie w obłokach

dodano: 28.01.2013r.

Przestrzeń dla dzieci

Wnętrze niepublicznego przedszkola Niebieskie Migdały w Tczewie to projekt autorstwa CGL Architektura Wnętrz. Inspiracją do projektu było myślenie o niebieskich migdałach oraz bujanie w obłokach.
Koncepcja zakłada traktowanie dzieci jako równorzędnych i świadomych użytkowników przestrzeni publicznej, starano się więc uniknąć infantylnych skojarzeń i naiwności. Projektanci starali się uciec od dosłowności i bezpośrednich cytatów z bajek w kiczowatym wydaniu. Wnętrza zbudowano przy użyciu abstrakcyjnego języka form, które są nie tylko atrakcyjne ale również funkcjonalne dla dzieci.

Komentarze

Ilość komentarzy: 1

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Grace 2013-02-21 13:43:40

Marcos Chin July 17, 2010 at 12:28 pm that's amazing J! (this is my sonced post; the first of which i deleted not sure why i wrote david i've never called you that before. strange.) congratulations! this is one of my favourite drawings that you've done.

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!