Aranżacja centrum handlowego. Struktura nie styl

Aranżacja centrum handlowego. Struktura nie styl

Sotto Sotto jest starym domem handlowym położonym w obszarze starego portu Szanghaju. Celem modernizacji było zbudowanie przestrzeni, która byłaby w stanie zapewnić klientom nowe doświadczenie w zakresie zakupów poprzez wymieszanie funkcji zakupowych, rozrywkowych oraz gastronomiczną odbywających się w przestrzeniach przypominających przestrzenie prywatne.

Podstawowym celem projektowania przez architektów było uczynienie przestrzeni podobnie czytelną i przejrzystą, jak literatura. To zdaniem architektów wymusiło rozwiązania, które są bardziej oparte na materiale niż stylu.

Literacką treść projektu tworzy wykorzystanie surowych materiałów, które mają przywodzić na myśl historię obiektu, kreować architektoniczną podróż w przeszłość. Surowe drewno, marmur i płaty miedzi mają za zadanie tworzyć unikalną atmosferę miejsca oraz przeżycie przestrzeni.

Projekt: Hrc Design Works Pte.Ltd – Singapur
Powierzchnia: 1500 metrów kwadratowych

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!